Alimentație sănătoasă pentru prevenirea celor mai grave boli

Alimentație sănătoasă pentru prevenirea celor mai grave boli

De pe vremea lui Hippocrates a devenit clar că sănătatea noastră depinde strict de stilul alimentar pe care îl adoptăm. Alimentele ne pot otrăvi sau detoxifica, ne pot întări sau slăbi, ne pot îngrași sau ne pot întări mușchii.

Numeroase cercetări arată că o nutriție adecvată ajută la prevenirea multor boli, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, boli neurodegenerative, diabet, obezitate și boli oncologice. Acestea sunt chiar numite patologii ale civilizației pentru a sublinia modul în care apariția lor este legată de un stil de viață caracterizat prin prea multă hrană și mișcare fizică insuficientă.

Dacă, prin urmare, dorim să prevenim multe boli și să trăim mai mult, primul lucru de făcut este alimentația corectă zilnică.

Ce înseamnă să ai o dietă sănătoasă?

Ce înseamnă să ai o dietă sănătoasăCă este necesar să mănânci bine pentru a trăi bine este acum stabilit. Alimentele și sănătatea sunt strâns legate, precum și alimentele și bolile. Deci este vorba despre alegeri, obiceiuri care, repetate în timp, determină răspunsuri metabolice și celulare diferite. Dar ce înseamnă exact să ai o dietă sănătoasă?

Față de această întrebare, se deschid numeroase scenarii și un număr infinit de răspunsuri, multe dintre ele cu o valoare științifică mică. De fapt, înainte de a vă îngrijora care este cea mai valabilă abordare nutrițională (determinarea acesteia poate necesita cercetări foarte complexe, costisitoare și consumatoare de timp și în acest moment nu există un anumit răspuns), este mult mai important să definim care sunt greșelile fatale pe care trebuie să le evităm.

Odată ce înțelegem greșelile, am putea adopta obiceiuri diferite chiar și în ceea ce privește gusturile și culturile alimentare diferite. Pe scurt, nu contează atât de mult dacă mănânci broccoli, varză sau napi, încât alegi unul dintre aceste alimente mai des decât chipsuri sau prăjituri! Schimbarea obiceiurilor nu este ușoară, dar posibilă. Aflați cum cu cursul nutriție Potențiativă.

Există unele greșeli care au fost legate de numeroase boli care ne afectează și corectarea acestora este primul pas pe care îl putem face pentru a preveni bolile și pentru a ne prelungi perspectiva asupra vieții.

Sarcină glicemică excesivă: mâncăm prea mult zahăr și prea multe cereale rafinate. Dulciurile, băuturile răcoritoare, zahărul în cafea, pastele, pâinea, orezul, bețișoarele, biscuiții ne-au invadat mesele și destabilizează zahărul din sânge. Aceasta, la rândul său, duce la creșteri în producția de insulină, care provoacă numeroase modificări metabolice. Soluția este de a reduce consumul de zahăr și de a înlocui cerealele rafinate cu versiuni de cereale integrale.

Compoziția acizilor grași: dieta tipică occidentală oferă o cantitate excesivă de acizi grași polinesaturați omega 6 care sunt inflamatori și dăunători. Acest lucru este legat de consumul ridicat de ulei de floarea soarelui (prezent în multe produse industriale) și de abundența alimentelor bogate în acid arahidonic, cum ar fi brânzeturile și carnea. În schimb, corpul nostru are nevoie de un aport mai mare de acizi grași polinesaturați omega 3 din pește și acizi grași mononesaturați, cum ar fi cei conținute în uleiul de măsline extra virgin. Sunt acceptabile doze mici de acizi grași saturați, cum ar fi cele găsite în unt.

Compoziția macronutrienților: relațiile dintre macronutrienți au variat în comparație cu trecutul și astăzi presupunem o pondere mai mare de carbohidrați decât grăsimile și proteinele. Dar, mai presus de toate, acești carbohidrați sunt în mare parte aduși de cereale în loc de legume și fructe. Este necesar să le reduceți prezența în funcție de activitatea fizică desfășurată: dacă faceți o mulțime de sporturi, puteți lua mai mulți carbohidrați decât cei care nu o fac.

Ce să mănânci pentru a preveni tumorile

Ce să mănânci pentru a preveni tumorileVorbind despre alimentele care protejează împotriva cancerului este o simplificare extremă și, în unele privințe, înșelătoare. Ceea ce protejează împotriva cancerului este un stil de viață sănătos general format din 4 fundamente: nutriție, integrare alimentară vizată, dacă este necesar, pregătire fizică și muncă interioară care vizează în special gestionarea stresului.

Nici un aliment în sine nu are capacitatea de a preveni tumorile, de asemenea, deoarece funcționalitatea optimă a organismului este permisă de o dietă completă și echilibrată și nu de prezența unor alimente specifice.

Pe de altă parte, trebuie amintit că organismul nostru gestionează zilnic eliminarea celulelor canceroase care se dezvoltă ca o consecință naturală a procesului de îmbătrânire. Numai în anumite circumstanțe, atunci când organismul își pierde această capacitate de a dispune de celule bolnave, se dezvoltă o tumoare relevantă clinic.

Unele aspecte ale acestei protecții imune sunt exercitate în tractul gastro-intestinal, de asemenea, datorită prezenței microbiomului și, prin urmare, sunt indirect legate de stilul alimentar.

Dieta – anti-cancer

Dieta - anti-cancerDeși nu există nici o îndoială că dieta are o influență puternică asupra posibilității de a dezvolta chiar și boli grave, cum ar fi cancerul, nu există o viziune clară asupra celei mai bune diete anti-cancer. Știm că există unele alimente care ar trebui evitate, cum ar fi carnea procesată, carnea suprasolicitată, zaharurile și excesul de alcool. Știm, de asemenea, că există alimente care au acțiuni de protecție, cum ar fi legumele și, în special, legumele crucifere, condimentele, fibrele și leguminoasele. Reducerea consumului primului și creșterea consumului celui de-al doilea, în contextul unei diete globale echilibrate, oferă cele mai mari șanse de prevenire.

Pacientul care sa confruntat cu o tumoare trebuie să acorde o atenție deosebită stilului de viață și alimentației. În aceste cazuri, este ideal ca, în plus față de oncolog, pacientul să primească sprijinul unui medic nutriționist care oferă o abordare personalizată a nutriției. Evident, pacientul trebuie să evite alimentele care favorizează cancerul și, în acest sens, carnea procesată, carnea arsă sau arsă, alcoolul și zaharurile ar trebui să fie puse în partea de sus a listei. Evident, de asemenea, în acest caz, nu este excepția unică de a crea o problemă, ci utilizarea regulată a alimentelor care pot favoriza reapariția tumorii.

În general, putem spune că nutriția joacă un rol important în promovarea sau prevenirea apariției patologiilor, din acest motiv vă recomand să urmați Cursul video “nutriție potențiativă”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *