Pages Navigation Menu

Kinetoterapie pentru copii cu autism

Sedintele de kinetoterapie se desfasoara sub forma unor ore de joaca, mentinandu-se motivatia si dorinta copiilor de a reveni la terapie.

Kinetoterapia pentru copiii cu autism contribuie la imbunatatirea abilitatilor motrice si senzoriale, cat si pentru imbunatatirea controlului comportamental.

In cadrul sedintelor de kinetotarapie pentru copiii cu autism, se vor desfasura diverse activitati sportive foarte atragatoare, atat in sala de gimnastica cat si in piscina. Antrenamentele vor fi foarte atractive datorita structurii sub forma de joc si a meterialelor sportive folosite: jaloane, cercuri, mingi, scarite, spalier si multe altele.

Sedintele de kinetoterapie pentru copiii cu autism le imbunatateste capacitatea de intelegere si raspuns a diferitelor activitati dar si imbunatatirea interactiunii si stabilirea contactului vizual. Totodata, kinetoterapia ajuta la diminuarea agresivitatii si autoagresivitatii, a stereotipiilor caracteristice, cat si a comportamentului hiperkinetic.

Kinetoterapia pentru copiii cu autism este necesara si are urmatoarele obiective :

►tonifierea musculaturii ;

►imbunatatirea mobilitatii articulare si a coordonarii miscarilor;

►dezvoltarea motricitatii generale, grosiere cat si a celei fine;

►educarea echilibrului static si dinamic;

►educarea ritmului si coordonarii miscarilor;

►orientarea si organizarea spatio-temporala;

►constientizarea schemei corporale.

►insusirea deprinderilor utilitar aplicative si de baza

►dezvoltarea capacitatii de perceptie

Prin metode specifice invata cum sa se relaxeze, invata sa-si creasca puterea de concentrare, coordonare si atentie, precum si dorinta de miscare.

autism-1