Reflexologia, presopunctura, tehnicile reiki cat si alte proceduri reprezinta “instrumente” de echilibrare fizica si energetica si de initiere a procesului de autovindecare la pacient.

Eficienta acestor tehnici este cu atat mai mare cu cat se aplica pe un organism protejat de influente negative ale factorilor perturbatori externi si interni.

Reflexoterapia holistica favorizeaza inceperea unui proces de echilibrare energetica care dezvolta prin incredere si perceptie spirituala precum si eliminarea toxinelor, conditiile in care sa apara autovindecarea.

Starea de liniste, pace si nonconflict intern se obtine tot la nivel biostructural, pornind de la dimensiunea noesica spirituala.

Pacientul este tratat atat prin reflexoterapie dar este echilibrat si energetic prin presopunctura si reiki si pe parcursul tratamentului i se va spune si ce anume este indicat sa modifice in comportamentul sau fata de sine insusi dar si in relatiile interpersonale pentru a putea intra in starea de autovindecare, respectiv ca prin vointa proprie, atitudine mentala pozitiva si comportament relational adaptat, sa poata sa mentina starea de bine si de homeostazie (proprietate a organismelor vii de a-și menține constantele fiziologice în condiții diferite de mediu).

Tratamentul se desfasoara pe durata a (12 – 20) sedinte consecutive, din 2 in 2 zile. Durata unei sedinte este de (20 – 40) min. in functie de complexitatea cazului si incarcatura cu toxine.

Sedintele terapeutice sunt strict individualizate, atat ca numar cat si ca durata, avand caracter elaborat si raportate la afectiunea pentru care urmeaza sa se faca terapie.

Reflexodiagnosticul implica si o evaluare a parametrilor fizici, comportamentali si spirituali care asigura un echilibru unitar intre toate aceste structuri energetice.

Starea reala a sanatatii pacientului urmeaza sa fie readusa in parametri normali pentru structurile energetice afectate si apoi in timp sa se produca si modificarea structurilor fizice afectate. Eliminarea toxinelor acumulate in organism reprezinta baza functionarii normale a organelor corpului si in acelasi timp premisa procesului de vindecare.

Atitudinea si comportamentul ulterior al pacientului prin corectarea si eliminarea factorilor cauzatori ai afectiunilor, pot ajuta la autovindecarea pacientului si mentinerea unui proces de homeostazie.

Pe parcursul terapiei pacientul primeste:

– sfaturi fitoterapeutice privind ceaiurile, extractele naturale, siropurile ce sunt indicate a fi consumate ca suplimente alimentare, aceasta in completarea tratamentului alopat pe care il urmeaza;

– sfaturi privind comportamentul legat de caracteristicile tipologice ale elementului preponderent caruia ii apartine solicitantul din punct de vedere zodiacal;

– sfaturi privind comportamentul legat de caracterisiticile meridianelor energetice care sunt influentate de elementul preponderent.

Masajul reflexogen este efectuat de Laurentiu Vasilache, absolvent al cursurilor Asociatiei Nationale de Terapii Complementare din Romania.

Laurentiu Vasilache: ” Am urmat specializarile de reflexoterapie si presopunctura si pot afirma ca efectele benefice ale acestor tehnici sunt exceptionale in sensul reabilitarii fizice si mentale atat a copiilor dar si ale adultilor care uneori vin la dojo crezand ca vor practica niste procedee dure care sa ii protejeze de semenii lor indiferent de consecinte.”