Masaj terapeutic face parte din categoria masajelor corporale cu rolul de a da tonicitate pielii si musculaturii. Este recomandat in perioadele postoperatorii, in cazul sedentarismului si pentru orice cauza ce genereaza atrofie musculara. Efectele masajului sunt multiple, scopul lor fiind cel de a reda tonusul tesutului muscular si tegumentului. Frecventa masajelor de tonifiere se stabileste individual, in functie de gradul de atrofiere si degradare, impreuna cu personalul calificat care se ocupa de dumneavoastra. Efectele vizibile imediat sunt: pielea devine puternic vascularizata, se inroseste, eliminarea excesului de apa sub forma de transpiratie abundenta, se instaleaza starea de bine. A doua zi dupa sedintele de masaj de tonifiere este posibil sa apara febra musculara, dureri articulare, frisoane, insomnie (ocazional), stari de agitatie datorate excesului de toxine care se regasesc in circulatia sangvina ca efect detoxifiant suplimentar al acestui tip de masaj. In cazul personelor cu fragilitate vasculara exista posibilitatea sa apara mici zone de hematoame. Contraindicatiile acestui tip de masaj sunt: sarcina, alaptare, boli contagioase, cancer, afectiuni cardiace grave, leziuni deschise, varice, tromboflebita, afectiuni ale tegumentului.

Dispunem de sala de masaj modern utilata, cu un decor deosebit, cearceaf de unica folosinta, ambient muzical, aromaterapie. Masajul este realizat de personal specializat in tehnicile de masaj.

Masajul reprezinta o componenta a culturii fizice, are o mare eficacitate pentru sanatatea omului contemporan, atat pentru mentinerea acesteia cat si pentru recuperare sau refacere. Sedintele de masaj sunt insotite de aromoterapie si meloterapie. Daca ne referim la aromoterapie, in cabinetul nostru veti beneficia de o gama larga de uleiuri esentiale speciale pentru fiecare afectiune (ulei de musetel: pentru contracturile musculare; ulei de lavanda, de rosmarin, etc.). Meloterapia foloseste muzica specifica de relaxare care vine in completarea efectelor benefice ale masajului si aromoterapiei.