AquaGym reprezinta efectuarea exercitiilor aerobice si fitness in apa. Apa amortizeaza socurile, tendoanele si articulatiile fiind astfel protejate. Eliminarea kilogramelor in plus, arderea caloriilor si remodelarea corporala sunt completate de efectul de masaj la nivelul intregului corp datorat contactului cu apa. Datorita instabilitatii in apa, executarea diferitelor exercitii antreneaza toate grupele musculare, astfel incat, intr-un timp scurt, lucreaza intreaga musculatura.

Combinate intr-un mod inteligent si placut, exercitiile aqua ajuta la ameliorarea artrozei, spondilozei cervicale, lombare si dorsale, durerilor post si pre-operatorii, circulatiei sangvine si a reumatismului degenerativ.

Clubul BodyExprim va propune o serie de activitati aqua, care pot fi practicate de toate persoanele, indiferent de varsta sau conditie fizica:

XTREME AQUA

XTreme Aqua presupune un antrenament intens, stil Boot Camp, care lucreza intreaga musculatura. Exercitiile de fitness executate in apa, iti vor aduce tonusul si energia de care ai nevoie in fiecare zi. Combinatia de aerobic clasic, tae-bo si arte martiale face ca antrenamentul de XTreme Aqua sa fie cat se poate de complex si eficient. Muzica este foarte antrenanta si ajuta la mentinerea unui grad inalt de efort.

Datorita intensitatii, acest tip de antrenament devine o adevarata provocare pentru sistemele:

  •  muscular
  • cardio-vascular
  • •respirator

Pentru cresterea gradului de dificultate, materialele utilizate in aquagym joaca un rol de baza.

Materiale ajutatoare: gantere, benzi elastice, noodles, mingi.

Aqua Zumba ®

Iti place apa? Iubesti muzica si dansul? Vrei sa faci miscare? Ai vrea o activitate sportiva care sa le cuprinda pe toate? Va invitam la Aqua Zumba ®, un program cu mii de fani in intreaga lume.

Aqua Zumba ® inseamna sport si petrecere in apa. Pe muzica antrenanta si vesela veti executa exercitii in apa, care vor aduce mari beneficii organismului. Apa creaza rezistenta naturala, ceea ce inseamna ca fiecare miscare va fi o adevarata provocare, dar care va va ajuta sa tonificati muscultatura. Pe diverse ritmuri, veti parcurge o calatorie fantastica catre o viata mai sanatoasa. Datorita coregrafiilor amuzante, Aqua Zumba ® atinge si latura psihologica, dandu-va o stare de bine, de fericire, de relaxare.

Va asteptam la Aqua Zumba ® pentru o petrecere pe cinste in piscina. Sunteti pregatiti pentru distractie?

AQUA SHAPES

Distractia este nelipsita de la clasa de Aqua Shapes. Structurile de miscari adaptate perfect muzicii foarte antrenante, fac din Aqua Shapes o clasa care da buna dispozitie oricarei persoane. Pasii de baza din aerobicul clasic sunt combinati in structuri complexe, care lucreaza si tonifica intreaga musculatura, dezvolta echilibrul si imbunatatesc considerabil capacitatea de coordonare. Datorita intensitatii medii si constante a efortului la care se lucreaza, se vor arde multe calorii. In final, exercitiile de stretching si cele de respiratie vor ajuta la refacerea organismului dupa efort.

Materiale ajutatoare: noodles

AQUA BODY WORKOUT

Indemanarea si spiritual de echipa fac din Aqua Body Workout o clasa foarte iubita. Atrenamentul de tip cardio, foloseste la executarea seturilor de exercitii diverse materiale ajutatoare: gantere, benzi elastice, noodles, mingi. Se vor executa exercitii individuale pe perechi sau in grup si jocuri dinamice de miscare. Uilizarea accesoriilor in apa permite mai multor grupe musculare sa lucreze si garanteaza tonifierea organismului fara prea mult efort, asa cum se intampla atunci cand lucram la aparatele traditionale.

Materiale ajutatoare: noodles, mingi, noodles.

AquaGym Therapy

Reprezinta imbinarea intre exercitiile de fitness in apa si exercitiile de recuperare si terapie in apa. Programul este recomandat atat celor care vor sa se tonifice intr-un mod placut dar mai ales persoanelor care au suferit diverse accidente si sunt in perioada de recuperare. De asemnea, clasa de AquaGym Therapy este recomandata persoanelor supraponderale.

Clasele de AquaGym au o durata de 40-45 min.