AIKIREI – AIKIDO HEALING este o arta martiala pur non-violenta si este o imbinare perfecta intre AIKIDO si REIKI.
In acest sens, aceasta arta martiala se preteaza foarte bine atat adultilor dar si copiilor fiind o modalitate de autoperfectionare pe toate planurile, respectiv fizic, mental dar si spiritual.
Introducerea sedintelor de AIKIDO HEALING in cursurile oferite de BODYEXPRIM reprezinta o diversificare a modului in care se poate face miscare dar si echilibrare energetica in cadrul clubului.

Aikido (合気道), este o arta martiala cu origine in Japonia, fondata de maestrul Morihei Ueshiba. Aikido inseamna “calea armonizarii energiei” si se bazeaza pe utilizarea fortei adversarului prin aplicarea tehnicilor articulare si eschive realizate prin pivotari in arc de cerc. In AIKIDO, antrenamentul pune accent in executarea procedeelor nu numai pe eficacitatea lor dar in special pe modul armonios si non-violent de executie. Acest lucru este valabil atat pentru procedeele tai-jutsu (tehnici executate cu mainile goale) cat si in lucrul cu armele, ken-jutsu.In AIKIDO forma concreta fizica de executare a procedeelor este tratata in directa legatura cu intentia practicantului si accentul se pune pe forma lor intrinseca, spirituala, care poate rezolva intr-un mod benefic pentru ambii parteneri o situatie conflictuala. Indiferent de duritatea si viteza atacului, procedeele se termina in forma lor moale de executie in asa fel incat presupusul agresor sa perceapa intentia de non-violenta.

Pe parcursul antrenamentului se explica clar care este modul de abordare a unei situatii critice si cum se poate rezolva fara sa genereze un conflict.

Cele mai multe dintre tenicile de lupta au fost inventate de maestrul Uesiba Morihei dar sunt cateva care folosesc si tehnicile de lupta cu sabia si sulita, utilizate de samurai in Japonia medieval. Loviturile sunt utilizate in mica masura, cel mai des folosindu-se proiectarile, luxarile si strangularile.

Scopul practicarii aikido-ului este de educare complexa a elevului pentru dobandirea unei personalitati echilibrate, naturale si puternice pentru a rezolva eficient problemele care apar in viata.

Ideea centrala in Aikido este de a utiliza armele adversarului impotriva lui si impreuna cu el. In lupta cu mana goala, corpul este o arma care, impreuna cu strategia luptei conduc la evitarea atacului si apoi la neutralizarea atacului.

Prin vorbe scrise sau rostite

Fara a te pierde in vorbe inutile

Invata prin practica”.

O Sensei Morihei Ueshiba

Ca urmare a practicarii tehnicilor aikido, la sfarsitul antrenamentului practicantii sunt mai relaxati si plini de energie, respectiv isi imbunatatesc starea sanatatii fizice si mentale.